cat1 5bal cat3 fatima
spagaat cat2 handstand cat4

Minoes

Luie Poes Minoes wil eigenlijk helemaal niet uit haar mandje komen...Maar als de kinderen roepen blijkt ze toch een aanhankelijk diertje. Spinnend en kopjes gevend verschijnt ze, en vertelt haar levesverhaal...Hoe ze als klein katje meereisde met het circus en daar haar kunstjes leerde...Kunstjes? “Zal ik ze laten zien?” Jááaaaah!

Zo blijkt ze overal doekjes te hebben verstopt, waarmee ze uitlegt wat jongleren is. En kennelijk heeft Poes Minoes ook goochelen geleerd: zo tovert ze zeepbellen om tot glazen bollen waarmee je mooie truukjes kunt doen... En oranje ballen verschijnen waar ze daarnet nog niet waren, hoe kan dat nou?En als Poes Minoes klaar is met vertellen komt misschien wel het allerleukste: nu mag iedereen komen meedoen! Als Minoes vertelt hoe het moet, blijkt dat sommige truuks best wel te leren zijn.

film

1001 Nacht

De oosterse prinses Fatima lijkt wel zó uit het boek gestapt, compleet met glitterende harembroek en tulband. Ze blijkt niet alleen goed te kunnen buikdansen: op het tapijt, wat nog net niet wegvliegt, laat ze haar mooiste kunsten zien. Ze kan wel op haar handen boven het tapijt blijven zweven. En ook goochelen lijkt haar goed af te gaan: zo kan ze andere doekjes wél laten vliegen...en ze blaast leven in anders zo tere zeepbellen!
Grote oranje ballen verschijnen voor je ogen daar waar ze even geleden nog niet waren, tot verbazing van het gehele publiek.

Als de show ten einde is mag iedereen onder haar hoede zijn eigen kwaliteiten komen uitproberen.

duur van showgedeelte: tot ± 15 min (afhankelijk van leeftijd)

duur van workshop: 45 tot 90 min (afhankelijk van leeftijd en aantal)

Vereisten:

Oppervlakte: 3x3x3 (BxDxH)
Ondergrond vlak en hard
Muziekinstallatie met CD/MP3 functie
Goede verlichting